Fietsverlichtingscontrole

De verlichtingscontrole van de fietsen van onze jeugd vindt steeds plaats rond de herfstvakantie op alle basisscholen van Heeze, Leende en Sterksel.

Alle jaren volgen wij bij de verlichtingscontrole  hetzelfde stramien, door de vele vrijwilligers zijn we sinds een paar jaar in staat alle scholen elk jaar te controleren.

Alle kinderen van de groepen 3 t/m 8 worden gevraagd hun fietsen mee te nemen. We controleren met 3 tot 5 vrijwilligers van onze afdeling en de KBO Heeze en er is steeds een fietsenmaker van Tonnaer of Noten aanwezig om kleine reparaties uit te voeren. Er worden rond de 800 fietsen gecontroleerd waarbij vele gelukkig in orde zijn, 100-150 hebben er vaak een klein mankementje dat direct door de fietsenmaker gerepareerd kan worden, maar voor kompleet nieuwe lampen zal men toch echt later naar de fietsenwinkel moeten. Na de keuring krijgen alle kinderen meestal een klein cadeautje.

De regelmatige controles hebben effect, een van de fietsenmakers vertelde ons dat er de week voor de controles ouders met de fietsjes langs komen omdat er de week daarna op school wordt gecontroleerd. We merken zelf bovendien dat het aantal problemen dat we zien elk jaar een beetje kleiner wordt.

Wij hopen elk jaar weer met medewerking van onze plaatselijke fietsenmakers, de scholen en de financiele steun van de gemeente bij al onze scholen terug te kunnen komen.